Vypnout

Víno v sudech

Víno v sudech

  • 1 špičkový
    lektor
  • Kategorie
    Pro profesionály i milovníky vína
  • Cena
    1.790,-

Stále důležitějším trendem v našem vinařství je použití dřevěných sudů. Ať už jde o sudy barrikové nebo jiné. Proto se podíváme na způsob, jakým sudy víno ovlivňují, a pro která vína se tento výrobní postup používá.

Zdravý sud, zdravé víno
- lidové moudro


Základní informace

Jednodenní kurz nejen pro odbornou vinařskou veřejnost, ale i pro milovníky vína. Součástí přednášky bude plno praktických rad a informací zaměřených na použití sudů při výrobě vína a ochutnávka 8-10 vzorků vína.

Úvahy před zráním vína v sudech

  • Mělo by zrát v sudu? Která vína jsou vhodná?
  • Co dělá dubový sud s vínem? Jak dubové sudy pomáhají vínu?
  • Měl by to být francouzský, americký nebo maďarský dub?
  • Jakou velikost sudu na víno mám zvolit?
  • Efekt vypálení sudu

Zrání vína v sudech

  • Sudy jako nádoby ke kvašení
  • Sudy jako nádoby ke zrání vína
  • Sudy barrique
  • Barriková vína x zrálo v sudu
  • Sudy na výrobu speciálních vín
  • Choroby a vady vín způsobené zráním v dřevěných sudech

Cena zahrnuje

  • Teoretické vyučování a degustace
  • Skripta, psací potřeby
  • Coffee break (káva, čaj, nealko)

Termíny

Termíny 2024

  • 18. 06. 2024 13:00 - 17:00

Základní informace

  • Délka kurzu: 4 hodiny
  • Počet vzorků: 8 - 10
  • Kapacita: Max. 26 osob
  • Vyučovací dny: úterý 13:00 - 17:00
  • Vyučovací doba: dle programu
  • Počet lektorů: 1

Lektoři

Ing. Miloš Vidlář
Manažer služeb a enolog BS Vinařské potřeby

Hodinová dotace

Celkem hodin:4 (vyučovací hodina = 60 minut)

Teorie v učebně3 hodiny
Degustace1 hodina

Od absolventů