Víno v sudech
-
1 špičkový
lektor
-
Kategorie
Pro profesionály i milovníky vína
-
Cena
1.790,-
Stále důležitějším trendem v našem vinařství je použití dřevěných sudů. Ať už jde o sudy barrikové nebo jiné. Proto se podíváme na způsob, jakým sudy víno ovlivňují, a pro která vína se tento výrobní postup používá.
Zdravý sud, zdravé víno
- lidové moudro
Základní informace
Jednodenní kurz nejen pro odbornou vinařskou veřejnost, ale i pro milovníky vína. Součástí přednášky bude plno praktických rad a informací zaměřených na použití sudů při výrobě vína a ochutnávka 8-10 vzorků vína.
Úvahy před zráním vína v sudech
- Mělo by zrát v sudu? Která vína jsou vhodná?
- Co dělá dubový sud s vínem? Jak dubové sudy pomáhají vínu?
- Měl by to být francouzský, americký nebo maďarský dub?
- Jakou velikost sudu na víno mám zvolit?
- Efekt vypálení sudu
Zrání vína v sudech
- Sudy jako nádoby ke kvašení
- Sudy jako nádoby ke zrání vína
- Sudy barrique
- Barriková vína x zrálo v sudu
- Sudy na výrobu speciálních vín
- Choroby a vady vín způsobené zráním v dřevěných sudech
Cena zahrnuje
- Teoretické vyučování a degustace
- Skripta, psací potřeby
- Coffee break (káva, čaj, nealko)
Termíny
Termíny 2024
- 18. 06. 2024 13:00 - 17:00
Základní informace
- Délka kurzu: 4 hodiny
- Počet vzorků: 8 - 10
- Kapacita: Max. 26 osob
- Vyučovací dny: úterý 13:00 - 17:00
- Vyučovací doba: dle programu
- Počet lektorů: 1