Víno v sudech
- 
                  
                  1 špičkový
lektor
 - 
                  
                  Kategorie
Pro profesionály i milovníky vína
 - 
                  
                  Cena
1.790,-
 
Stále důležitějším trendem v našem vinařství je použití dřevěných sudů. Ať už jde o sudy barrikové nebo jiné. Proto se podíváme na způsob, jakým sudy víno ovlivňují, a pro která vína se tento výrobní postup používá.
Zdravý sud, zdravé víno
- lidové moudro
              
              
Základní informace
Jednodenní kurz nejen pro odbornou vinařskou veřejnost, ale i pro milovníky vína. Součástí přednášky bude plno praktických rad a informací zaměřených na použití sudů při výrobě vína a ochutnávka 8-10 vzorků vína.
Úvahy před zráním vína v sudech
- Mělo by zrát v sudu? Která vína jsou vhodná?
 - Co dělá dubový sud s vínem? Jak dubové sudy pomáhají vínu?
 - Měl by to být francouzský, americký nebo maďarský dub?
 - Jakou velikost sudu na víno mám zvolit?
 - Efekt vypálení sudu
 
Zrání vína v sudech
- Sudy jako nádoby ke kvašení
 - Sudy jako nádoby ke zrání vína
 - Sudy barrique
 - Barriková vína x zrálo v sudu
 - Sudy na výrobu speciálních vín
 - Choroby a vady vín způsobené zráním v dřevěných sudech
 
Cena zahrnuje
- Teoretické vyučování a degustace
 - Skripta, psací potřeby
 - Coffee break (káva, čaj, nealko)
 
Termíny
Termíny 2024
- 18. 06. 2024 13:00 - 17:00
 
Základní informace
- Délka kurzu: 4 hodiny
 - Počet vzorků: 8 - 10
 - Kapacita: Max. 26 osob
 - Vyučovací dny: úterý 13:00 - 17:00
 - Vyučovací doba: dle programu
 - Počet lektorů: 1
 
Lektoři
                      