Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Kurzy lektora:
Sommelier – téma „Sekty; Sommeliérské znalosti“
Kadet – téma „Smyslové hodnocení vína“
Speciální technologie – téma „Tokajské víno, Sauternes, Vin Santo, Passito, Vin de Paille, Retsina, Asti, atd.“
Kurz Technologie výroby šumivých vín
• absolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně
• odborný asistent ústavu Vinohradnictví a vinařství Mendelu
• nejlepší sommeliér ČR 2022, 2019 a 2017, nejlepší sommelier SR 2019 a 2017
• trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství v sekání sektů - sabráži
• držitel deseti rekordů v sekání sektů - sabráži
• držitel certifikátu degustátora Státní zemědělské a potravinářské inspekce
• držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii
• člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín