Kurz Sommelier
-
6 skvělých
lektorů
-
Kategorie
Pro profesionály
-
Cena
19.870,-
Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. je nejstarším kurzem tohoto typu v ČR. Jsou v něm uplatněny všechny požadavky odborné, ale i pedagogické a je zde skloubena teorie s praxí.
Sommeliér je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis s vínem v gastronomii a obchodu s vínem.
JEDINEČNÁ MOŽNOST ZÍSKAT DOTACI NA PRESTIŽNÍ KURZ SOMMELIER . Potřebujete Vaše zaměstnance proškolit v odborných znalostech a dovednostech? A nechce se vám hradit veškeré náklady ze svého? Projekt POVEZ II je přesně pro vás. Získejte dotaci na odborná školení a vzdělávání zaměstnanců ve výši 85% nákladů plus 100% mzdy zaměstnanců.
Základní informace
Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR .
Jen pochopení souvislostí umožní další úspěšné vzdělávání a umožní kvalifikovanou práci s vínem, neboť víno je přírodní produkt, který je velmi složitý a mnohotvárný. Představení vína jako kulturního přírodního alkoholického nápoje, který má velkou historii. Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu vína – terroir. Orientace ve vinařské legislativě. Sommeliérství – gastronomie, obchod s vínem a specializovaná vinná turistika = úzká spolupráce s výrobcem vína a poslední spojovací článek se zákazníkem. Servis vínem, zdravotní vliv vína na člověka a kombinace vína s jídlem.
Cíle kurzu
- Pochopení souvislostí
- Lorem ipsum, consectetur adipisicing elit
- Lorem consectetur adipisicing elit
- Lorem consectetur adipisicing elit
- Lorem consectetur adipisicing elit
Syllabus I. části
- Historie pěstování révy a výroby vína
- Réva vinná - rostlina a její pěsování
- Exkurze do vinice - základy pěstování révy vinné
- Základy smyslového hodnocení vína
- Smyslové hodnocení vín
- Nedostatky, vady a choroby vína
- Vinařské oblasti ČR
- Rozdělení kvalty vín dle vinařského zákona
- Sekty
- Technologie výroby vína
Syllabus II. části
- Zvláštnosti pěstování révy vinné ve světě
- Kategorizace a označování vinic ve světě
- Prezentace (vína?)
- Význam smyslového hodnocení vína
- Speciální vína a krajové speciality
- Chemické složení vína
- Práce s vínem v gastronoii
- Víno a gastronoie
- Sommelierské znalosti
Termíny
Termíny 2023
- 30. 1. - 2. 2. 2023
- 30. 1. - 2. 2. 2023
- 30. 1. - 2. 2. 2023
- 30. 1. - 2. 2. 2023
- 30. 1. - 2. 2. 2023
Základní informace
- Začátek kurzu: Vždy v pondělí
- Délka kurzu: 56 hodin
- Počet vzorků: až 40
- Kapacita: Max. 25 studentů
- Vyučovací dny: Pondělí - Čtvrtek
- Vyučovací doba: 9:00 - 17:30
- Počet lektorů: 10
Lektoři
Ing. Jiří Kopeček
Prezident VAVprof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D
Vedoucí ústavu ZFprof. Ing. Josef Balík, Ph.D
Vedoucí ústavu ZFIng. Radek Sotolář, Ph.D
Odborný asistent ZFIng. Petr Ptáček
EnologIng. Libor Nazarčuk
SommelierIng. Kamil Prokeš, Ph.D
Odborný asistent ústavu ZFHodinová dotace
Celkem hodin:56
Teorie v učebně24 hodin
Exkurze ve vinici
Exkurze v podniku2 hodiny
Degustace2 hodiny
Od absolventů
VIP absolventi
Ing. Libor Nazarčuk
Absolvoval kurz Sommelier 2000/2001 Úspěchy:semifinalista mistrovství světa - XII Concours Mondial - Best Sommelier of the World (Rhodos 2007)
2003, 2004, 2005 Mistrovství ČR Bohemia Sekt Trophée
2003, 2004, 2005 Sommelier Znovín Znojmo
2003 a 2005 Grand Prix Brno – Vinex
2003, 2004 Mistrovství Slovenska Vinanza Trophy Bratislava
2002, 2003, 2004 O Burgundský hrozen Karlovy Vary
Jakub Král
Absolvoval kurz Sommelier 2001/2002Úspěchy:
2007, 2010 vítěz soutěže Bohemia Sekt Trophée
2009 a 2010 vítěz soutěže Sommelier Znovín Znojmo
2008 vítěz Sommelierské ligy - SOMMELIER ROKU
2009 vítěz Sommelierské ligy - SOMMELIER ROKU
2010 2. místo Sommelierská liga - SOMMELIER ROKU
Milan Krejčí
Absolvoval kurz Sommelier 2003/2004Úspěchy:
2. místo v soutěži o nejlepšího sommeliéra světa pro rok 2010 pořádanou Světovou sommeliérskou asociací v Santu Domingu v Dominikánské republice
2. místo Miglior Sommelier D´Europa, San Marino 2009 - vicemistrem Evropy v sommeliérství pro rok 2009
3. místo Sommelierská liga 2009 - SOMMELIER ROKU 2009
Semifinalista soutěže Worldwide Sommelier Association – The best sommelier in the world Competition, Rome, 24 May 2008
2. místo Sommelierská liga 2008 - SOMMELIER ROKU 2008
2007 Sommelier Znovín Znojmo
2007, 2008, 2010 Mistrovství v sekání sektů
2007 O Burgundský hrozen
2. místo Corner Sommelier Competition - mistrovství Slovenska 2007
Jakub Přibyl
Absolvoval kurz Sommelier v roce 20073. místo - Corner Trophy- Down Under 2010
3. místo - Sommeliér Znovín Znojmo 2010
2. místo - O Burgundský hrozen 2010
3. místo - Sommelierská liga - Nejlepší sommelier ČR 2010
1. místo - Corner Trophy- French Trophée 2011
1. místo - Sommeliér Znovín Znojmo
2. místo - O Burgundský hrozen 2011
1. místo - Sommelierská liga- Nejlepší sommelier ČR 2011
1. místo - Sommeliér Znovín Znojmo 2012
1. místo - Trophée Bohemia sekt (mistrovství ČR) 2012
1. místo - Sommelierská liga- Nejlepší sommelier ČR 2012
2. místo - Grand Jour de Champagne 2012 '
3. místo - Mistrovství sommelierů střední Evropy, Maďarsko 2012
3. místo - Sommeliér Znovín Znojmo 2013
13. místo - Mistrovství Evropy sommelierů, Itálie 2013
1. místo - Trophée Bohemia sekt (mistrovství ČR) 2013
1. místo - Sommelierská liga- Nejlepší sommelier ČR 2013
Ladislav Michalek:
Velmi naučné :)