Fotogalerie 2010

Kurz Sommelier 2011/B, 21. - 25. 02. 2011 (ukončení)

Ostatní informace naleznete na : http://foto.valtice.biz/20110225kurz-sommelier/html/index.html
P2224322
P2224322
P2234330
P2234330
P2234346
P2234346
P2234355
P2234355
P2244371
P2244371
P2244374
P2244374
P2254377
P2254377

Kurz Sommelier 2011/A, 17. - 21. 01. 2011 (ukončení)

Získané vědomosti z I.části kurzu SOMMELIER si přijeli účastníci rozšířit na jeho druhou část, která se konala 17. – 21. 01. 2011. V druhé části se účastníci věnovali jak teorii, tak i praxi. První den začal  přednáškou pana Jakuba Krále, který účastníky seznámil se zvláštnostmi pěstování révy vinné ve světě, kategorizací a označováním vinic ve světě. Odpoledne proběhla přednáška pan Ing. Stávka na téma Význam smyslového hodnocení vína. Poté účastníky seznámil pan Ing. Kopeček s chemickým složením vína.

Druhý den přednášek začal s panem prof. Malíkema na téma Speciální vína a krajové speciality. Po obědě pokračoval pan Baranovský přednáškou na téma Víno a gastronomie.

Středu strávili účastníci ve Znojmě v Louckém klášteře, v Přímětcích v Křížovém sklepě, v Novém Vinařství a ve Vinařství Kovacs v Novosedlích.

Poslední výukový den byl věnován práci s vínem v gastronomii. Toto téma přednesl pan Nazarčuk.

Pátek byl věnován písemným a praktickým zkouškám, kde si účastníci prověřili své získané znalosti.

Úspěšní absolventi obdrželi osvědčení Sommelier a všichni si společně připili jak jinak než skleničkou sektu.

 

P1174188
P1174189
P1184199
P1184203
P1194214
P1194224
P1194236
P1194245
P1194256
P1204261
P1204266
P1214299

Vinařská akademie I - Kadet , 26. 11.. - 28. 11. 2010

Ve dnech 26. - 28. 11. uspořádala Vinařská akademie Valtice letos poslední kurz Vinařská akademie I - Kadet. Do Valtic se sjeli účatsníci z celé České republiky.  Kurz byl zahájen přednáškou o révě vinné a o historii pěstování révy vinné. Ve večerních hodinách probíhala ve vinném sklepě Hradební degustace vinařství Kosík. Sobotní dopoledne patřilo testování smyslů s panem Doc. Balíkem a odpoledne se účastníci vydali i za velké zimy a za doprovodu pana Ing. Kopečka do vinice, kde probíhalo tzv. terénní cvičení.. Kurz byl zakončen přednáškami pana Ing. Prokeše a pana Baranovského  na téma Výroba vína a Základy sommelierství.

PB274101
PB274104
PB274113
PB274120
PB274116
PB284130
PB284133
PB284134
PB284149
PB284152

Vinařská akademie II - Vinařství ČR, 19. - 21.11. 2010

Ve dnech 19. - 21. 11. uspořádala Vinařská akademie Valtice kurz Vinařská akademie II – Vinařství ČR. Někteří z účastníků již absolvovali kurz Vinařská akademie I – Kadet a přijeli si rozšířit své získané znalosti. Kurz začínal v pátek přednáškami pana Doc. Postbiegla na téma Vinařské oblasti a podoblasti ČR. Sobotní dopoledne bylo věnováno technologii výroby vína, kterou účastníky provázel pan Ing. Stávek a pan Doc. Balík. Po obědě účastníci za doprovodu pan Ing. Kopečka navštívili Vinařství Moravíno. Kurz by zakončen přednáškami o likérových vínech  a sektech v České republice.

PB194052
PB204054
PB204055
PB204063
PB204059
PB214076
PB214079
PB214081
PB214087
PB214088
PB214095
PB214098

Kurz Sommelier 2011/B, 02. - 05.11. 2010

V prvním listopadovém týdnu se sjeli zájemci o Kurz Sommelier na první část kurzu v počtu 20 osob z koutů celé České republiky. První den proběhlo praktické cvičení názornou ukázkou pod vedením pana Ing. Osičky ve vinici v Perné. Druhý den jsme šli na exkurzi do výrobního podniku Vinné sklepy Valtice, kde proběhla také řízená degustace přímo v provozovně za chodu výroby. Další den jsme měli možnost navštívit výrobní podnik Vinselekt Michlovský v Rakvicích. Teoretická část byla zaměřena na révu vinnou, smyslové hodnocení vína, technologii výroby vína, sekty a vinařské oblasti ČR.

PB023988
PB023992
PB023993
PB024000
PB034001
PB034003
PB034014
PB044024
PB044025
PB044032
PB044036
Nahoru

Vinařská akademie I - KADET, 29. - 31. 10. 2010

Poslední říjnový víkend se uskutečnil kurz Vinařská akademie Valtice I – Kadet. Účastníci se sjeli v hojném počtu ze všech částí nejen naší republiky. Po celé tři dny se snažili nahlédnou do tajů vína prostřednictvím zajímavých přednášek a praktických cvičení, které k tomuto semináři neodmyslitelně patří. První z nich probíhala v Hradebním vinném sklepě, kde svá vína představilo vinařství Metroflora. V sobotu jsme se vypravili do vinice a večer opět proběhla řízená degustace. Poslední den byl věnován výrobě vína pod vedením pana Ing. Stávka a sommeliérství, které přenášel pan Libor Nazarčuk.

PA303939
PA303940
PA303947
PA303956
PA313964
PA313976
PA313977
PA313984

Kurz Sommelier 2011/A, 5. - 8. 10. 2010

V prvním říjnovém týdnu se sjeli zájemci o Kurz Sommelier na první část kurzu v počtu 20 osob z koutů celé České republiky. První den proběhlo praktické cvičení  pod vedením pana Ing. Osičky ve vinici v Perné. Druhý den jsme navštívili výrobní podnik Vinné sklepy Valtice, kde proběhla také řízená degustace přímo v provozovně za chodu výroby pod vedením pana Ing. Macochy. Ve čtvrtek jsme měli možnost navštívit výrobní podnik Vinselekt Michlovský v Rakvicích. Teoretická část kurzu Sommelier byla zaměřena na révu vinnou – rostlinu a její pěstování , smyslové hodnocení vína, technologii výroby vína, sekty a vinařské oblasti ČR, rozdělení kvality vín podle vinařského zákona ČR.

PA053707
PA053715
PA063723
PA063726
PA063734
PA063737
PA063738
PA063753
PA063755
PA073767
PA073769
PA073770
PA073772
PA073787
PA073802
PA083809
PA083813
PA083816

Kurz Sommelier 2010/C 06. - 10. 09. 2010 (ukončení)

Získané vědomosti z I.části kurzu SOMMELIER si přijeli účastníci rozšířit na jeho druhou část, která se konala 06. – 10.09. 2010. V druhé části se účastníci věnovali jak teorii, tak i praxi. První den začal  přednáškou pana Jakuba Krále ( Sommelier roku 2009), který účastníky seznámil se zvláštnostmi pěstování révy vinné ve světě, kategorizací a označováním vinic ve světě. Odpoledne účastníci navštívili Vinné sklepy Valtice, a.s, kde je provázel pan Ing. Matocha.

Druhý den strávili účastníci ve Znojmě v Louckém klášteře, v Přímětcích v Křížovém sklepě a ve Vinařství Kovacs v Novosedlích.

Třetí den kurzu začal přednáškou pana Nazarčuka, který účastníky seznámil s prací s vínem v gastronomii a odpolední program byl věnován návštěvě Salónu vín České republiky.

Poslední den přednášek začal s panem prof. Malíkema na téma Speciální vína a krajové speciality a po obědě pokračoval s panem Ing. Kamilem Prokešem ( Mistr ČR v sekání sektů) s přednáškou na téma Sekty.

Pátek byl věnován písemným a praktickým zkouškám, kde si účastníci prověřili své získané znalosti.

Úspěšní absolventi obdrželi osvědčení Sommelier a všichni si společně připili jak jinak než skleničkou sektu.

Ostatní fotografie naleznete na: http://foto.valtice.biz/20100910kurz-sommelier/html/index.html

 

P9063501
P9063509
P9063512
P9063520
P9063527
P9063530
P9073549
P9073550
P9073551
P9073552
P9073556
P9073560
P9073564
P9073570
P9073573
P9083585
P9083596
P9083604
P9083607
P9083611
P9093617
P9093622
P9103630
P9103632
P9103645
P9103654
Nahoru

Vinařská akademie I - Kadet , 27. 08. - 29. 08. 2010

Ve dnech 27. - 29. 08. 2010 uspořádala Vinařská akademie Valtice kurz Vinařská akademie I - Kadet. Do Valtic se sjeli účatsníci z celé České republiky.  Kurz byl zahájen přednáškou o révě vinné a o historii pěstování révy vinné. Ve večerních hodinách probíhala ve vinném sklepě Hradební degustace Šlechtitelské stanice Velké Pavlovice. Sobotní dopoledne patřilo testování smyslů s panem Doc. Balíkem a odpoledne se účastníci vydali za doprovodu pana Ing. Javůrka do vinice, kde probíhalo tzv. terénní cvičení. Sobotní večerní degustace patřila vinařství Metroflora. Kurz byl zakončen přednáškami pana Ing. Prokeše a pana Baranovského  na téma Výroba vína a Základy sommelierství.

P8283404
P8283405
P8283406
P8283410
P8283413
P8283415
P8283417
P8283421
P8283427
P8283430
P8283437
P8283441
P8283447
P8283448
P8283453
P8283457
P8293487
P8293492
P8293482

Vinařská akademie I - Kadet , 20. 08. - 22. 08. 2010

Ve dnech 20. - 22. 08. 2010 uspořádala Vinařská akademie Valtice kurz Vinařská akademie I - Kadet. Do Valtic se sjeli účatsníci z celé České republiky.  Kurz byl zahájen přednáškou o révě vinné a o historii pěstování révy vinné. Ve večerních hodinách probíhala ve vinném sklepě Hradební degustace vinařství Kosík. Sobotní dopoledne patřilo testování smyslů s panem Doc. Balíkem a odpoledne se účastníci vydali za doprovodu pana Ing. Kopečka do vinice, kde probíhalo tzv. terénní cvičení. Sobotní večerní degustací provázel Jiří Balga – sommelier Vinařství Volařík. Kurz byl zakončen přednáškami pana Ing. Prokeše a pana Nazarčuka  na téma Výroba vína a Základy sommelierství.

 

P8203333
P8213350
P8213351
P8213353
P8213364
P8213365
P8213368
P8213371
P8213375
P8213370
P8213380
P8213381
P8213384
P8213387
P8213388
P8223392
P8223400

Vinařská akademie II - Vinařství ČR, 11. - 13. 06. 2010

Ve dnech 11. – 13.06. 2010 proběhl ve Valticích kurz Vinařská akademie II – Vinařství ČR. Účastníci si mohli rozšířit své znalosti, které získali již na kurzu Vinařská akademie I – Kadet. Kurz zahájil pan Ing. Kopeček přednáškou o vinařských oblastech a podoblastech České republiky. Večerní degustací provázel pan Ing. Petr Mokruša, který představil víno ze svého rodinného vinařství. Celý sobotní program byl věnován technologii výroby vína. Večer opět účastníky čekala degustace, kterou vedl pan Ing. Kopeček. Kurz zakončil pan Ing. Prokeš s přednáškami o likérových vínech a sektech. Protože pan Prokeš je mistrem České republiky v sekání sektů, nechyběla ani praktická ukázka.    

P6113134
P6113136
P6113139
P6113148
P6123149
P6123152
P6123156
P6123158
P6123159
P6123160
P6123168
P6123166
P6123174
P6123182
P6123186
P6123186
P6123194
P6123195
P6123197
P6123198
P6133208
P6133211
P6133212
P6133223
P6133228
P6133247
Nahoru

Vinařská akademie I - KADET, 04. - 06. 06. 2010

První červnový víkend  04. – 06.06. 2010  proběhl ve Valticích  - Hlavním městě vína kurz Vinařská akademie I – Kadet. Účastníci se po tři dny snažili nahlédnout do tajů vína prostřednictvím přednášek pana doc. Postbiegla, doc. Balíka, Ing. Kopečka a pana Nazarčuka. Součástí byly také večerní degustace, které probíhaly nejen ve  Hradebním vinném sklepě, kde svá vína představilo vinařství Kovacs a Vlašic.

P6043047
P6043052
P6053055
P6053057
P6053059
P6053060
P6053061
P6053062
P6053064
P6053067
P6053071
P6053077
P6053078
P6053080
P6053090
P6053091
P6053094
P6063105
P6063107
P6063108
P6063109
P6063110
P6063112

Vinařská akademie I - KADET, 28. - 30. 05. 2010

V termínu od 28. do 30. května se ve Valticích konal kurz „ Vinařská akademie I – KADET“. Do hlavního města vína se sjelo 35 účastníků, aby zde prohloubili své znalosti v oblasti vína a vinařství.
Páteční odpoledne bylo zahájeno přednáškou pana Ing. Stávka na téma Výroba vína. Po krátké přestávce na večeři se konala degustace ve vinném sklepě Hradební, kde svá vína prezentoval pan Martin Šebesta.
V sobotu si účastníci s panem Ing. Balíkem otestovali jak jsou na tom se svými smysly a odpoledne se za slunného počasí vydali s panem Ing. Kopečkem do vinice. Večer je opět čekala degustace pod vedením pana Josefa Dufka..
Celý kurz byl v neděli zakončen přednáškami pana Suského na téma Historie a současnost vína a pana Nazarčuka na téma Základy sommeliérství. Na závěr všichni účastníci obdrželi diplom společně s odznáčkem Vinařské akademie.

P5292942
P5292940
P5292943
P5292944
P5292953
P5292958
P5292961
P5292962
P5292963
P5292965
P5292967
P5292970
P5302975
P5302978
P5302983
P5302998
P5303003
P5303004
P1040587

Vinařská akademie I - Kadet , 30. 04.. - 02. 05. 2010

O prvním májovém víkendu zavítalo do Valtic 23 zájemců o kurz " Vinařská akademie I - KADET ", aby zde prohloubili své znalosti v oblasti vína a vinařství. Páteční odpoledne bylo zahájeno přednáškou pana docenta Postbiegla a dále pak pokračovalo až do desáté hodiny večerní ve vinném sklepě Hradební, kde svá vína prezentoval pan MUDr. Kosík.
V sobotu si účastníci s panem Ing. Balíkem otestovali jak jsou na tom se svými smysly a odpoledne za krásného počasí se vydali s panem Ing. Kopečkem do vinice a na kolonádu Reistna.
Večer je opět čekala degustace vinařství Čech.  Celý kurz byl v neděli zakončen přednáškou pana Ing. Kopečka na téma „ Výroba vína“ a „ Základy sommeliérství“. Na závěr všichni účastníci obdrželi certifikát společně s odznáčkem Vinařské akademie.

P5012858
P5012859
P5012860
P5012862
P5012869
P5012871
P5012873
P5012876
P5012877
P5012880
P5012888
P5012889
P5012892
P5012893
P5012894
P5012895
P5022903
Nahoru

Kurz Sommelier 2010/D, 20. - 23. 04. 2010

Ve dnech 20. – 23.4. 2010 proběhla první část  kurzu Sommelier. Do Valtic se sjelo 24 účastníků z koutů celé České republiky. Praktické cvičení proběhlo názornou ukázkou pod vedením pana Ing. Kopečka ve vinici v Perné. Na exkurzi do výrobního podniku jsme jeli do Nového vinařství v Drnholci, kde proběhla řízená degustace vedená panem ředitelem Ing. Markem Špalkem. Účastníci si také mohli vyzkoušet smyslové hodnocení vína a ochutnat vady, nedostatky a choroby vína pod vedením pana doc. Ing. Balíka.

P4202823
P4202819
P4202820
P4202826
P4202827
P4222841
P4232845
P4232846
P4232847
P4222837
P4222835
P4222834

Vinařská akademie II - Vinařství ČR, 09. - 11.04. 2010

Ve dnech 09. - 11. 04. uspořádala Vinařská akademie Valtice letos první kurz Vinařská akademie II – Vinařství ČR. Někteří z účastníků již absolvovali kurz Vinařská akademie I – Kadet a přijeli si rozšířit své získané znalosti. Kurz začínal v pátek přednáškami pana Ing. Kopečka na téma Vinařské oblasti a podoblasti ČR. Večer proběhla degustace vín pana Ing. Mokruši. Sobotní dopoledne bylo věnováno technologii výroby vína, kterou účastníky provázel pan Ing. Stávek a pan Ing. Balík. Po obědě se účastníci za doprovodu pan Ing. Kopečka podívali do vinice v Perné. Sobotní večerní program byl věnován prohlídce výrobních prostor Vinařské školy ve Valticích. Kurz by zakončen přednáškami o likérových vínech a sektech v České republice.

P4092750
P4102755
P4102757
P4102759
P4102761
P4102764
P4102767
P4102769
P4102773
P4102776
P4102777
P4102780
P4102781
P4102782
P4102784
P4102785
P4102787
P4102788
P4102790
P4112799
P4112803

Kurz Sommelier 2010/B, 22. - 26. 03. 2010 (ukončení)

Získané vědomosti z I.části kurzu SOMMELIER si přijeli účastníci rozšířit na jeho druhou část, která se konala 22. – 26.03. 2010. V druhé části se účastníci věnovali jak teorii, tak i praxi. První den začal  přednáškou pana Jakuba Krále ( Sommelier roku 2009), který účastníky seznámil se zvláštnostmi pěstování révy vinné ve světě, kategorizací a označováním vinic ve světě. Odpoledne účastníci navštívili Vinné sklepy Valtice, a.s, kde je provázel pan Ing. Matocha.

Druhý den strávili účastníci ve Znojmě v Louckém klášteře, v Přímětcích v Křížovém sklepě a ve Vinařství Kovacs v Novosedlích.

Třetí den kurzu začal přednáškou pana prof. Malíka na téma Speciální vína a krajové speciality a po obědě pokračoval s panem Ing. Kamilem Prokešem ( Mistr ČR v sekání sektů) s přednáškou na téma Sekty a poté účastníci navštívili Salón vín České republiky. V tento den ve Vinařské akademii také natáčela Česká televize. Záznam : http://www.ct24.cz/regionalni/brno/84922-umeni-sommelierstvi-uci-kurz-ve-valticich/

Poslední den přednášek začal s panem Nazarčukem, který účastníky seznámil s prací s vínem v gastronomii.

Pátek byl věnován písemným a praktickým zkouškám, kde si účastníci prověřili své získané znalosti.

Úspěšní absolventi obdrželi z rukou pana Libora Nazarčuka osvědčení Sommelier a všichni si společně připili jak jinak než skleničkou sektu.

Ostatní fotografie naleznete na: http://foto.valtice.biz/20100326kurz-sommelier/html/index.html

Fotografie z přednášky pan Jakuba Krále: http://foto.valtice.biz/20100322jakub-kral/html/index.html

IMGP5983
Nahoru

Vinařská akademie I - Kadet , 19. - 21.03. 2010

Ve dnech 19. - 21. 03. uspořádala Vinařská akademie Valtice letos první kurz Vinařská akademie I - Kadet. Do Valtic se sjeli účatsníci z celé České republiky.  Kurz byl zahájen přednáškou o révě vinné a o historii pěstování révy vinné. Ve večerních hodinách probíhala ve vinném sklepě Hradební degustace vinařství SOČ – Velké Bílovice. Sobotní dopoledne patřilo testování smyslů s panem Doc. Balíkem a odpoledne se účastníci vydali za doprovodu pana Ing. Javůrka do vinice, kde probíhalo tzv. terénní cvičení. Sobotní večerní degustací provázel Jiří Balga – sommelier Vinařství Volařík. Kurz byl zakončen přednáškami pana Ing. Stávka a pana Ing. Kopečka  na téma Výroba vína a Základy sommelierství.

P3202594
P3202590
P3202597

Kurz Sommelier 2010/C, 09. - 12. 03. 2010

Druhý týden v březnu proběhla ve Valticích – Hlavním městě vína úvodní část kurzu Sommelier. Sjelo se 20 účastníků ze všech koutů České republiky.

První den zahájil Doc. Postbiegl přednáškou o historii pěstování révy vinné. V odpoledních hodinách se účastníci podívali do vinařství Nové Vinařství.

Ve středu se za mrazivého počasí uskutečnila s panem Ing. Kopečkem exkurze do vinic v Perné. Po návratu do Valtic pokračoval pan prof. Malík se svými přednáškami o technologii výroby vína, o speciálních výrobních postupech a hodnotících systémech vína.

Úvodní část kurzu Sommelier byla zakončena přednáškou a praktickými ukázkami na téma Nedostaky, vady a choroby vína s panem Ing. Balíkem.

Ostatní fotografie naleznete na:

http://foto.valtice.biz/20100309sommelier1/html/index.html

http://foto.valtice.biz/20100310sommelier2/html/index.html

http://foto.valtice.biz/20100311sommelier3/html/index.html

http://foto.valtice.biz/20100312sommelier4/html/index.html

Kurz Sommelier 2010/A, 15. - 19. 02. 2010 (ukončení)

Třetí týden v únoru se uskutečnila druhá závěrečná část kurzu Sommelier. Účastníci si doplnili potřebné informace k získání osvědčení. Druhá část byla věnována nejen teoretické části, ale hlavně té praktické, která byla pro tento kurz nezbytná. Účastníci navštívili Vinné sklepy Valtice, a.s., Znovín Znojmo a.s. a Vinařství Kovacs.

Své získané znalosti prověřili poslední den kurzu, kdy úspěšní absolventi obdrželi z rukou pana prof. Krause osvědčení Sommelier.

Nahoru

AKTUALITY


PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ


PARTNER KURZŮ:

logo orez zmenšené




TIP NA DÁREK - DARUJTE VZDĚLÁNÍ






KURZY O VÍNĚ:

ORANŽOVÁ A BIODYNAMICKÁ VÍNA
rok 2019

MINIMALIZACE SÍRY VE VÍNĚ
4.9.2018  VOLNÁ MÍSTA

GRUZIE - KOLÉBKA SVĚTOVÉHO VINAŘSTVÍ
rok 2019

KURZ SOMMELIER 
I. část: 22. - 25.10.2018 
II. část: 19. - 23.11.2018

VINAŘSKÁ AKADEMIE I - KADET
2. - 4.11.2018

VINAŘSKÁ AKADEMIE II - VINAŘSTVÍ ČR
rok 2019

VINAŘSKÁ AKADEMIE III - VINAŘSTVÍ SVĚTA
rok 2019

VINAŘSKÁ AKADEMIE IV - SPECIÁLNÍ TECHNOLOGIE, INOVACE A VIZE
23. - 24.11. 2018


Všechny termíny jednotlivých kurzů najdete 
zde.



VINAŘSKÁ AKADEMIE VALTICE V POŘADU "VÝLETNÍCI" ČESKÉ TELEVIZE
Video shlédnete ZDE




Kudyznudy.cz - tipy na výlet

© Vinařská akademie | www.vinarska-akademie.cz
created by www.timetree.eu